Menu

The New Courtyard Project

Our latest project, The New Courtyard Project, begun in 2015, is designed to improve the courtyard on the ground floor and upgrade the access and facilities for disabled people.

The project is divided into two phases. Phase one, which improved the courtyard and facilities for disabled people on the ground floor, is complete. The courtyard now has double the amount of usable space and the aesthetics are more in keeping with the rest of the building.

Phase two, building a glass roof to cover the courtyard, is now almost complete.  More than simply a building project, this has been a creative collaboration that expresses the very essence of the Art Workers’ Guild. Designed and crafted by the Guild’s own members, the glazed barrel vault roof is constructed using cast iron ribs and is designed to be complementary to the existing architecture, in that its aesthetics are craft orientated and largely handmade.

Thanks to all who have so generously contributed, the Guild now has a beautiful covered courtyard for exhibitions of members’ work, and faces the future with the confidence that it can meet the needs of its members and others who benefit from its facilities.